Tästä tuli tosi mehukas ”leipä”. Maistamaan pääsen vasta illalla, mutta ainakin tuoksu ja koostumus lupaavat paljon.
Ainekset:
125 g voita
1 ¼ dl fariinisokeria
1 ¼ dl sokeria
2 kananmunaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 ¼ dl spelttijauhoja
1 tl ruokasoodaa
¼ tl kanelia
1 ¼ dl piimää
3 rkl calvadosta
1 ½ tl vaniljauutetta
3 päärynää
60 g pekaanipähkinöitä
Kuori päärynät ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Paahda pähkinöitä kuivalla, kuumalla pannulla. Anna jäähtyä ja rouhi pähkinät hiukan pienemmiksi.
Sulata voi kasarissa keskilämmöllä sekoitellen. Jatka kuumentamista, kunnes voi kuplii ja ruskistuu. Anna jäähtyä hiukan.
Sekoita voihin sokerit ja kananmunat. Lisää jauhot, sooda ja kaneli ja sekoita tasaiseksi. Lisää piimä, calvados, vanilja, päärynäkuutiot ja pekaanipähkinät.
Kumoa taikina leivinpaperoituun leipävuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa tunti. Anna jäähtyä 20 minuuttia ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti