tiistai 4. tammikuuta 2022

Itämainen pekonipaistos

Mun kevätsipulit eivät todellakaan ”kiertyneet kauniisti”, niin kuin niiden olisi reseptin mukaan pitänyt. Jätin ne varmaan liian paksuiksi suikaleiksi. Eipä haitannut, hyvää tämä oli silti. Ja vaikka pekonin määrä kuulostaa pieneltä, se oli ihan riittävä. Onnistuin vieläpä löytämään pussillisen kiinalaista viismaustetta omista kätköistäni, niin ettei tarvinnut ruveta jauhamaan aineksia itse morttelissa.




Ainekset:
2 dl pitkäjyväistä riisiä
5 dl vettä
200 g pakasteherneitä
6 viipaletta pekonia
1 punainen paprika
2 valkosipulinkynttä
50 g kevätsipulia
2 kananmunaa
1 tl kiinalaista viismaustetta
suolaa
mustapippuria

Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Lisää herneet 5 minuuttia ennen keittoajan päättymistä. Anna jäähtyä kannen alla.

Suikaloi pekoni. Poista paprikasta siemenet ja valkoinen osa ja silppua malto. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Leikkaa kevätsipulit ohuiksi, n. 3 cm suikaleiksi. Laita suikaleet jääkylmään veteen 5-10 minuutiksi, kunnes ne kiertyvät kauniisti.

Ruskista pekoni omassa rasvassaan. Lisää paprika ja valkosipuli. Kuullota, kunnes paprika hiukan pehmenee. Lisää kananmunat ja kypsennä sekoitellen, kunnes munat ovat hyytyneet. Sekoita joukkoon riisi.

Lisää viismauste ja kuumenna kiehuvaksi. Valuta kevätsipulit ja lisää ne pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti