tiistai 18. tammikuuta 2022

Pinaatti-punajuuripiiras

Totuttuun tapaan piiraasta ei todellakaan tullut sen näköinen kuin suunnittelin. Mutta melkein yhtä tuttuun tapaan piiras oli ulkonäöstään huolimatta erinomaisen makuinen. Ehkä kääriminen olisi sujunut paremmin, jos taikinaa olisi ollut hiukkasen enemmän, ja piiraan olisi jakanut kahteen osaan.




Taikina:
60 g voita huoneenlämpöisenä
105 g vehnäjauhoja
ripaus suolaa
75 g maitorahkaa
Täyte:
1 kg punajuuria (kuorittuna 750 g)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
500 g baby-pinaattia
1 rkl oliiviöljyä
150 g fetaa
suolaa
mustapippuria
Voiteluun:
½ kananmuna

Keitä punajuuret kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä, kuori ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.

Nypi yhteen taikinan voi, jauhot ja suola. Lisää maitorahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta suorakaiteen muotoinen levy. Kääri levy kelmuun ja nosta jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna oliiviöljy suurella pannulla. Lisää sipuli, valkosipuli ja pinaatti. Kuullota, kunnes ainekset pehmenevät. Lisää punajuuret. Murenna sekaan feta. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kauli taikina ohueksi levyksi leivinpaperoidulle uunipellille. Levitä täyte taikinan päälle. Taita reunat täytteen päälle ja kääri piiras rullaksi. Käännä rullan saumapuoli alaspäin. Voitele pinta kananmunalla ja paista 225-asteisessa uunissa kauniin väriseksi, n. 25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti