keskiviikko 19. tammikuuta 2022

Hunajafileet parsakaalin kera

Tuntuu että tällaista hyvin saman tyyppistä kastiketta on tullut tehtyä monesti ennenkin. Ei haittaa, tämä on hyvää.




Ainekset:
5 palaa porsaan ulkofileetä
1 rkl voita
2 valkosipulinkynttä
1 tl inkivääritahnaa
¾ dl lihalientä
1 rkl sinappia
1 rkl punaviinietikkaa
2 tl hunajaa
½ tl mustapippuria 
400 g parsakaalia
1 tl seesaminsiemeniä

Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Sulata voi pannulla. Lisää pannulle inkivääritahna ja valkosipuli. Kuullota minuutin verran.

Nuiji fileepihvit ohuemmiksi ja siirrä ne pannulle. Paista muutaman minuutin ajan kummaltakin puolelta. Kaada joukkoon ½ dl lihalientä ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia. Siirrä pihvit lautaselle odottamaan.

Lisää pannulle loput lihaliemestä, sinappi, viinietikka, hunaja ja pippuri. Paista viitisen minuuttia, kunnes kastike sakenee.

Jaa parsakaali nupuiksi ja kuutioi varsi. Keitä muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä. Paahda seesaminsiemenet kuivalla, kuumalla pannulla kullanruskeiksi.

Siirrä pihvit takaisin pannulle ja kääntele ne kauttaaltaan kastikkeessa. Nosta parsakaalit pannulle pihvien lomaan ja ripottele niiden päälle seesaminsiemenet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti