lauantai 29. tammikuuta 2022

Suklaakakku karviaisilla

Tässä oli alun perin karviaisten tilalla vadelmia. Laitoin kumminkin karviaisia kun niitä ei tarvinnut lähteä kaupasta ostamaan, eivätkä ne vadelmat olleet mielestäni tämän kakun juju. Vaan se juttu piilee tuossa kuorrutuksessa, joka ei olekaan kermavaahtoon tai voikreemiin perustuva niin kuin useimmiten, vaan lähinnä suklaakiisseliä. Kakusta tuli ihanan mehevä, mutta ihan vielä en ole sitä kokonaisuutena maistanut. Vähän jäi kaivertamaan mieltä, että oliskohan tuonne väleihin pitänyt laittaa karviaisten lisäksi (tai sijaan) hilloa. *Edit: ei todellakaan olis tarvinnut hilloa väliin. Kakku oli aivan tarpeeksi makea ja ihanan kostea. Ja muutenkin erinomainen. Karviaiset sopivat väliin tosi hyvin.*




Pohja:
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
¾ dl perunajauhoja
¾ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
Kostutus:
1 ½ dl appelsiinimehua
Täyte:
300 g karviaisia
Kuorrutus:
2 ½ dl Kiehu-maitoa
1 dl kaakaojauhetta
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
100 g maitorahkaa
Pinnalle:
39 g maitosuklaata

Vatkaa pohjan munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Siivilöi taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina silikonireunaiseen irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisen uunin alaosassa 30-35 minuuttia, kunnes kakkupohja on keskeltäkin kiinteä. Anna jäähtyä.

Sekoita kuorrutuksen maito, kaakaojauhe, sokeri ja perunajauhot kattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Hauduta vielä 2 minuuttia. Ota kattila levyltä ja anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sekoita lopuksi joukkoon maitorahka.

Vuole pinnalle tuleva suklaa lastuiksi. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Siirrä alin levy tarjoilualustalle ja kostuta se appelsiinimehulla. Levitä päälle ohut kerros kuorrutusta ja puolet karviaisista. Tee toinen kerros samoin. Nosta kansilevy päälle ja kostuta sekin. Peitä kakku kuorrutuksella. Ripottele pinnalle suklaalastut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti