Tästä tuli oikeastaan aika ihanaa. Tykkäsin kovasti tuosta appelsiinisesta kastikkeesta. Se tuo koko couscousiin ihanan makean vivahteen.
Couscous:
4 dl (täysjyvä)couscousia
4 dl kasvislientä
1 dl granaattiomenan siemeniä
25 g mantelirouhetta
150 g fetaa
1 ruukku minttua
1 ruukku korianteria
1 ruukku lehtipersiljaa
Marinoitu punasipuli:
1 punasipuli
1 rkl sitruunamehua
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
½ tl chilirouhetta
Sitrusöljy:
2 rkl appelsiininkuoriraastetta
1 dl appelsiinimehua
½ dl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
Kuori punasipuli ja leikkaa se mahdollisimman ohuiksi puolirenkaiksi. Sekoita renkaisiin sitruunamehu, suola, mustapippuri ja chilirouhe. Anna maustua huoneenlämmössä.
Mittaa couscous kulhoon. Kiehauta kasvisliemi ja kaada se couscousin sekaan. Anna seistä 10 minuuttia ja sekoita sitten haarukalla irtonaiseksi.
Paahda mantelirouhetta kuivalla, kuumalla pannulla muutama minuutti. Silppua yrtit. Murenna feta.
Sekoita sitrusöljyn ainekset yhteen.
Lisää couscousiin punasipuli marinadeineen ja sitrusöljy. Sekoita hyvin. Kääntele lopuksi sekaan granaattiomenan siemenet, mantelirouhe, feta ja yrtit.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti