Edelleenkin ihmettelen, miten uskomattoman voimakasta toi chili voi olla. Teelusikallisesta tuli tähän koko annokseen mukava polte. Kastike oli ihanaa, makeaa ja mausteista. Siellä olisi kyllä voinut olla lohen sijaan seassa ihan mitä tahansa, ei olis paljon eroa tullut.
Ainekset:
300 g lohifileetä
1 tl suolaa
Appelsiiniglaseeraus:
2 rkl appelsiininkuoriraastetta
1 ½ dl appelsiinimehua
2 rkl inkiväärimurskaa
2 valkosipulinkynttä
2 rkl hunajaa
1 tl chiliä öljyssä
Pinnalle:
½ appelsiini
¼ ruukkua korianteria
Poista lohesta ruodot. Nosta filee paperille nahkapuoli ylöspäin. Valele nahkaa kiehuvalla vedellä. Irrota nahka. Kippaa filee uunivuokaan ja mausta suolalla. Silppua korianteri.
Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Mittaa kaikki glaseerauksen ainekset pieneen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes seos sakenee. Anna jäähtyä 10 minuuttia.
Viipaloi jäljelle jäänyt appelsiinin puolikas kuorineen. Leikkaa viipaleet vielä puoliksi. Silppua korianteri.
Levitä appelsiinikastike tasaisesti kalan pinnalle ja lisää appelsiiniviipaleet fileen pitkille sivuille. Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Ripottele pinnalle korianteri ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti