keskiviikko 17. heinäkuuta 2024

Rapeat kalkkunanyytit appelsiinikastikkeella

Ihan turhaan kaivelin lihamyllyn esille. Kenwoodini lihamyllyosa ei pystynyt jauhamaan ohuita kalkkunan fileepihvejä, ne olivat aivan liian pehmeitä. Jouduin siis veitsihommiin. Resepti oli ankalle, mutta en löytänyt kaupasta ankkaa ja päädyin sen sijaan kalkkunaan. Olisin voinut ostaa suoraan kalkkunan jauhista, mutta en kaupassa ollessani muistanut että lihat oli tarkoitus jauhaa. Minä tykkäsin lopputuloksesta kovasti, herra 12-v ei niinkään. Veikkaan, että se mikä tökki oli tuo kiinalainen viismauste.


Rapeat kalkkunanyytit:
175 g kalkkunan fileepihvejä
1 valkosipulinkynsi
1 rkl inkiväärimurskaa
1 kesäpunasipuli varsineen
1 tl seesamiöljyä
½ tl suolaa
½ tl kiinalaista viismaustetta
8 filotaikinalevyä (15*15 cm)
25 g voita sulatettuna
Appelsiinikastike 2:
1 tl voita
1 tl sokeria
1 ½ dl appelsiinimehua
1 ½ dl kanalientä
1 tl inkiväärimurskaa
1 tl soijakastiketta
1 tl maissijauhoja
suolaa
mustapippuria

Kuori nyyttien valkosipulinkynsi. Silppua punasipuli varsineen. Jauha kalkkuna lihamyllyssä (tai silppua veitsellä). Purista joukkoon valkosipulinkynsi. Lisää inkivääri, punasipuli, seesamiöljy, suola ja viismauste. Sekoita tasaiseksi.

Levitä leivinpaperille neljä filotaikina-arkkia ja voitele ne voilla. Nosta päälle toiset taikinalevyt niin, että jokainen levy muodostaa 8-sakaraisen tähtikuvion. Jaa täyte taikinalevyjen keskelle. Voitele näkyville jäävä taikina voilla. Käännä taikinan reunat täytteen päälle ja painele reunat kiinni. Voitele pinta voilla ja paista 180-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.

Sulata kastikkeen voi paksupohjaisella pannulla. Lisää sokeri ja kuumenna, kunnes seos alkaa karamellisoitua. Sekoita maissijauhot pieneen määrään kanalientä. Lisää kastikkeeseen appelsiinimehu ja loput kanaliemestä vähitellen, koko ajan sekoittaen. Mausta inkiväärillä ja soijakastikkeella. Lisää lopuksi maissijauho-kanaliemiseos. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Mausta suolalla ja pippurilla.

Jaa kastike lämmitetyille lautasille. Aseta kalkkunanyytit keskelle lautasia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti