tiistai 16. heinäkuuta 2024

Biscoff-puolukkavuokapulla

En ole pitkään aikaan leiponut pullaa, mutta nyt leivoin. Täytteenä tällä kertaa Biscoffia ja puolukoita. En vielä maistanut, mutta pakkohan näiden on olla hyviä. Ihan vuokapullaa tästä ei tullut. En halunnut tehdä paloista kovin paksuja. Leikkasin viipaleet melko ohuiksi ja laitoin ne ihan leivinpaperoidulle uunipellille.


Taikina:
2 ½ dl maitoa
8 ½ g kuivahiivaa
½ kananmuna
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
½ tl suolaa
8 dl vehnäjauhoja
50 g voita sulatettuna
Täyte:
2 dl Biscoff-tahnaa
kanelia
1 ½ dl puolukoita
Voiteluun:
½ kananmuna
Pinnalle:
50 g Biscoff-tahnaa

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kananmuna, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Lisää voisula alustamisen loppuvaiheessa. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä kaksinkertaiseksi, n. tunnin ajan.

Kauli taikina suorakulmion muotoiseksi levyksi. Kuumenna Biscoff-tahnaa mikrossa noin 10 sekuntia. Levitä tahna taikinalevylle. Ripottele pinnalle kaneli ja puolukat. Kääri taikinalevy pitkittäin rullaksi ja viipaloi rulla.

Nosta palat väljästi leivinpaperoituun uunivuokaan. Anna kohota puoli tuntia. Voitele pinta kananmunalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä.

Lämmitä Biscoff-tahna notkeaksi mikrossa ja valuta se pullan pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti