Iltateen kanssa nautiskeltiin yhdenlaista banana splitiä. Banaani-jogurttijäätelö oli hiukkasen kovaa, vaikka oli ollut tosi pitkään poissa pakastimesta. Kokonaisuus oli juuri iltapalaksi sopivaa, ei ollenkaan liian makeaa.
Banaani-jogurttijäätelö:
2 banaania
3 rkl appelsiinimehutiivistettä
1 tl vaniljasokeria
3 rkl tomusokeria
4 dl maustamatonta jogurttia
Ananaskastike:
454 g ananasmurskaa mehuineen
3 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoja
1 tl vaniljauutetta
Lisäksi:
1 dl Flora Vispiä
4 banaania
12 cocktailkirsikkaa
Kuori ja viipaloi jäätelön banaanit. Soseuta yhteen banaanit ja appelsiinimehutiiviste. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Siirrä seos pakastuksen kestävään astiaan ja nosta astia pakastimeen vähintään kolmeksi tunniksi.
Sekoita kattilaan ananashillokkeen sokeri ja perunajauhot. Lisää ananastölkkien mehu ja kuumenna sekoitellen, kunnes seos sakenee. Siirrä sivuun. Lisää vaniljauute ja ananasmurska. Peitä kattila kannella ja anna jäähtyä n. 10 minuuttia.
Vatkaa lisäksi tarkoitettu kerma vaahdoksi. Halkaise banaanit pitkittäin ja nosta puolikkaat lautasille. Pyöräytä jokaiseen annokseen banaanien väliin kolme jäätelöpalloa. Lusikoi ananashilloketta jokaisen jäätelöpallon päälle. Pursota koristeeksi kermavaahtonokareet ja nosta niiden päälle cocktail-kirsikat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti