perjantai 19. heinäkuuta 2024

Hitaasti haudutettu naudanpata

Lihaksi ostin naudan maminhaa. Siitä tuli kolmen tunnin haudutuksella aivan suussasulavan mureaa. Kastike oli erinomaisen hyvää, mutta ei mitenkään erikoista. Tykkäsin. Lisukkeeksi oli eilisiä keitettyjä perunoita ja grillikasviksia.


Ainekset:
600 g naudanpaistia
2 ½ rkl vehnäjauhoja
suolaa
mustapippuria
1 rkl oliiviöljyä
2 porkkanaa
1 iso sipuli
1 tl paprikajauhetta
1 tl sinappijauhetta
2 valkosipulinkynttä
1 rkl tomaattipyreetä
1 ruukku timjamia
2 ½ dl tummaa olutta
1 ¼ dl lihalientä

Kuutioi liha. Pyörittele kuutiot vehnäjauhoissa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Ruskista kuutiot oliiviöljyssä uuninkestävässä padassa. Siirrä lihat lautaselle odottamaan.

Kuori ja viipaloi porkkana ja sipuli. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Sido timjaminoksat kimpuksi. Paista porkkanaa ja sipulia viitisen minuuttia samalla pannulla, jolla paistoit lihat. Mausta paprika- ja sinappijauheella ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää sitten valkosipuli, tomaattipyree, timjamikimppu, olut ja lihaliemi.

Siirrä lihat takaisin pataan. Mausta suolalla ja pippurilla ja kuumenna kiehuvaksi. Nosta pata 150-asteiseen uuniin ja anna hautua kolmisen tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti