torstai 18. heinäkuuta 2024

Kiivipiiras

Jos olisin itse kehitellyt tämän reseptin, olisin laittanut täytteeseen tuorejuuston lisäksi vaikkapa kermavaahtoa tai mascarponea. Ajattelin kumminkin kokeilla kerrankin tällaista versiota. Täyte pelkästään oli mielestäni vähän turhan kirpakkaa. Kokonaisuutta en ole vielä edes maistanut.


Pohja:
100 g voita huoneenlämpöisenä
175 g vehnäjauhoja
125 g maitorahkaa
Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
¼ dl limettimehua
1 tl limetinkuoriraastetta
3 rkl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
5 kiiviä

Käytä pieni osa voista piirakkavuoan voiteluun. Nypi taikinan voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää rahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja pistele pohja haarukalla. Nosta vuoka jääkaappiin 20 minuutiksi. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 10 minuuttia. Painele pohja muotoonsa heti uunista ottamisen jälkeen.

Kuori ja viipaloi täytteen kiivit. Sekoita yhteen tuorejuusto, limettimehu, limetinkuoriraaste ja sokerit.

Levitä tuorejuustoseos pohjan päälle. Asettele pinnalle kiiviviipaleet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti