torstai 18. heinäkuuta 2024

Punajuurimarinoituja kananmunia salaattipedillä

Tämä on ainakin kivan näköinen salaatti. Mausta en vielä tiedä. Illalla on grillibileet, ja tämä on yksi osa tarjoiluja.


Ainekset:
7 dl punajuurten keitinvettä
2 1/3 dl punaviinietikkaa
8 kokonaista mustapippuria
4 kokonaista maustepippuria
4 kokonaista neilikkaa
1 laakerinlehti
6 kananmunaa
1 keräsalaatti
2 kesäpunasipulia varsineen
Kastike:
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
¼ tl suolaa
mustapippuria

Keitä kananmunat koviksi. Anna jäähtyä. Kuori kananmunat.

Kuumenna punajuurten keitinliemi, viinietikka ja kaikki mausteet kiehuvaksi. Kaada liemi kananmunien päälle. Anna marinoitua peitettynä jääkaapissa vähintään vuorokauden.

Revi salaatti paloiksi. Viipaloi punasipulit varsineen. Sekoita salaatti ja sipuli tarjoiluvadille. Viipaloi kananmunat ja asettele viipaleet salaatin päälle.

Mittaa kaikki kastikkeen ainekset pieneen kannelliseen lasipurkkiin. Ravistele tasaiseksi ja valuta kastike salaatin päälle ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti