lauantai 27. heinäkuuta 2024

Voileipäkääretorttu

Synttäreiden suolaiseksi tarjottavaksi tein voileipäkääretorttua. Muistaakseni en ole koskaan aiemmin tehnyt minkäänlaista voileipäkakkua. Työ oli pienempi kuin oletin. En kylläkään leikannut leivistä reunoja pois niin kuin monet tekevät. Olishan ne voinut vaikka jauhaa korppujauhoiksi tai syöttää koirille, mutta halusin kumminkin jättää ne paikoilleen. Eivätkä ne mielestäni mitään tuolla haitanneet. Torttu sai pehmitä jääkaapissa yön yli. Täyte oli tosi hyvää ja tulihan tästä ihan kivan näköinenkin. Ja pääsin viimeinkin käyttämään pari viikkoa sitten Kosilta ostamaani ihanaa vatia.


Pohja:
15 viipaletta tummaa paahtoleipää (Vaasan Taikaruis 100 %)
Kostutus:
1 ½ dl maitoa
Täyte:
150 g pekonia
150 g kultakalkkunaa
1 hapahko omena
2 kesäsipulia varsineen
100 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g crème fraîchea
1 ½ tl sinappia
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria
Kuorrutus ja koristelu:
300 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g kultakalkkunaa
2 paraguayoa
2 tl unikonsiemeniä

Levitä leipäviipaleet leivinpaperin tai kelmun päälle levyksi niin, että viipaleet menevät hiukan limittäin reunoistaan. Painele levyä litteämmäksi vaikka lihanuijalla. Kostuta levy maidolla.

Levitä pekoniviipaleet air fryerin ritilälle. Paista 200 asteessa 6 minuuttia. Anna siivujen jäähtyä ja silppua ne. Silppua kultakalkkuna. Kuori omena ja raasta se karkeaksi raasteeksi. Silppua kesäsipulit varsineen. Sekoita yhteen kaikki täytteen ainekset.

Levitä kalkkunatäyte leipälevylle. Kääri levy rullalle kääretorun tapaan. Kääri rulla saman tien tiukasti leivinpaperiin ja folioon ja nosta jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi, mielellään yön yli.

Notkista kuorrutuksen tuorejuusto. Kääri loput kultakalkkunat ruusukkeiksi. Poista persikoista kivet ja leikkaa malto ohuiksi lohkoiksi.

Nosta rulla tarjoiluvadille. Levitä tuorejuusto rullan kuorrutteeksi. Koristele kultakalkkunaruusukkeilla, paraguayolohkoilla ja unikonsiemenillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti