sunnuntai 28. heinäkuuta 2024

Pienet cocktailpyörykät

Ei ehkä ihan parhaita, mutta ihan kelvollisia lihapullia kumminkin. Sahrami toi näihin kivaa väriä.


Ainekset:
400 g jauhelihaa
2 paahtoleivän ohutta kanttipalaa
1 ½ dl maitoa
1 sipuli
1 ½ tl suolaa
½ dl tuoretta persiljaa
1 rkl oliiviöljyä
½ g sahramia
¼ tl muskottipähkinää
¼ tl inkivääriä
Pinnalle:
1 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna

Liuota sahrami maitoon. Pane leipäviipale kulhoon ja kaada päälle sahramimaito. Anna imeytyä 10 minuuttia.

Kuori ja silppua sipuli. Silppua persilja. Sekoita jauhelihaan leipä, sipuli, persilja ja öljy. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja inkiväärillä. Muotoile taikinasta pieniä pyöryköitä.

Mittaa yhdelle lautaselle vehnäjauhot ja riko toisella lautasella kananmunan rakenne. Kääntele pyörykät ensin vehnäjauhoissa ja sitten kananmunassa.

Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti