lauantai 27. heinäkuuta 2024

Mansikka-mustikka-suklaakakku

Tänään juhlittiin 9-vuotissynttäreitä. Päivänsankari oli toivonut kakkua, jonka yhdessä välissä olisi suklaatäytettä ja toisessa mansikka-mustikkatäytettä. Tein työtä käskettyä. Mutta en tullut ajatelleeksi, että tällä helteellä kermavaahtokuorrutus on mahdoton tehtävä. Siinä vaiheessa kun aloin asetella mansikoita kakun päälle, kuorrutus alkoi valua reunoilta. Päädyin nostamaan kakun pakastimeen odottaman tarjoilua. Karmean näköinenhän siitä tuli, mutta maultaan juuri sitä mitä pitikin.


Pohja:
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Suklaatäyte:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
30 g sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 ¼ dl kuohukermaa
100 g taloussuklaata
Mansikka-mustikkatäyte:
1 dl kuohukermaa
100 g ranskankermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
100 g mansikoita
50 g mustikoita
25 g vaniljakastikejauhetta
Kostutus:
1 ½ dl maitoa
1 ½ tl vaniljasokeria
Pinnalle:
3 dl kuohukermaa
3 rkl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
400 g mansikoita

Vatkaa pohjan munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Siivilöi keskenään sekoitetut kuivat aineet muna-sokerivaahtoon.

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (25 cm) pohjan ja reunan väliin ja voitele vuoan reunat kevyesti. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Anna jäähtyä täysin. Irrota vuoan reunat. 

Sulata suklaatäytteen suklaa ja anna sen jäähtyä. Vatkaa toisessa astiassa kerma vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri tasaiseksi kolmannessa astiassa. Vatkaa suklaasula tuorejuustoseokseen. Kääntele lopuksi täytteeseen kermavaahto.

Pilko mansikka-mustikkatäytteen mansikat. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa sekaan ranskankerma, tuorejuusto ja sokeri. Lisää vaniljakastikejauhe ja vatkaa tasaiseksi. Kääntele täytteeseen lopuksi mansikat ja mustikat.

Sekoita kostutusliemen ainekset yhteen. Leikkaa pohja kolmeen osaan. Puhdista vuoka ja nosta pohjalevy takaisin vuokaan. Kostuta pohja ja levitä sen päälle suklaamousse. Nosta toinen kakkulevy päälle ja kostuta sekin. Levitä toisen kakkulevyn päälle mansikka-mustikkamousse. Nosta kolmas kakkulevy kanneksi ja kostuta sekin. Nosta vuoka jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli.

Vatkaa koristeluun tarkoitettu kerma vaahdoksi. Mausta vaahto sokereilla. Levitä kermavaahto kakun päälle. Viipaloi mansikat ja asettele viipaleet kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti