Tämä oli mukavan pikainen ruoka. Tuorekaali olisi ollut ehkä parempaa, mutta huomattavasti hitaampaa. Ei tämäkään huonoa ollut, mutta jäin kaipaamaan sitä kaalin makeutta.
Ainekset:
200 g porkkanoita
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
½ dl ketsuppia
400 g hapankaalia
1 l vettä
¾ tl suolaa
½ tl mustapippuria
560 g kalkkunanakkeja
½ ruukkua persiljaa
Kuori porkkanat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.
Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä kattilassa. Lisää porkkanaraaste ja ketsuppi ja kuullota vielä hetki. Lisää kattilaan hapankaali ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10-15 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Viipaloi nakit ja silppua persilja. Lisää nakit ja persilja keittoon ja kuumenna vielä kiehuvaksi ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti