Oon joskus aikaisemminkin tehnyt grissineitä. Muistan silloin yllättyneeni siitä että ne olivat parempia kuin olin etukäteen luullutkaan. Nyt kävi sama homma. Jotenkin odotan aina että näistä tulee kovia kikkanoita, mutta todellisuudessahan nämä ovat hiukan omituisen muotoisia sämpylöitä. Hyviä siis ovat.
Ainekset:
8 ½ g kuivahiivaa
1 ½ dl vettä
1 ½ rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
½ rkl sokeria
1 kananmuna
5 dl vehnäjauhoja
Mausteeksi:
seesaminsiemeniä
unikonsiemeniä
valkosipulijauhetta
yrttisekoitusta
Liuota hiiva hiukan kättä lämpimämpään veteen. Lisää öljy, suola, sokeri ja puolet kananmunasta. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Anna kohota vähintään puoli tuntia.
Jaa taikina 24 osaan. Pyörittele osat ohuiksi, pitkiksi tangoiksi leivinpaperoidulle uunipellille. Voitele tangot lopulla kananmunalla. Ripottele päälle mausteet. Paista 175-asteisen uunin keskitasossa n. 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti