sunnuntai 14. heinäkuuta 2024

Paistetut kantarellit

Kauden ekat kantarellit löytyivät tänään sateisesta Sipoonkorvesta. Ai että olin iloinen, kun näin pienten keltaisten lakkien pilkistävän kuivien lehtien lomasta. Eihän näitä paljon vielä ollut, mutta sen verran kumminkin että sain niistä makoisan paistoksen. Näitä tulee tehtyä useinkin (ja välillä eri sienillä), mutta en ole koskaan tullut laittaneeksi yksinkertaistakin yksinkertaisempaa reseptiä ylös.


Ainekset:
200 g kantarelleja
1 sipuli
1 rkl voita
suolaa
mustapippuria

Puhdista ja pilko kantarellit. Paista kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut. Lisää pannulle voi ja sipuli. Jatka paistamista, kunnes sipuli on pehmennyt. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoile sellaisenaan tai esim. wallenbergin kalapihvien seurana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti