Tämäpä oli herkullista. Ihan ehtaa kalkkunanjauhista mulla ei ollut, vaan käytin kalkkunanyyteistä ylijäänyttä veitsellä jauhamaani lihaa. Alun perin reseptiin kuului savukalkkunaa, mutta otin savuaromin pullosta. Juustoakin oli tarpeeksi.
Ainekset:
1 iso sipuli
1 paprika
1 tl chiliä öljyssä
225 g pastaa
1 rkl juoksevaa Oivariinia
1 kananmuna
2 dl ruokakermaa
1 tl kuivattua kirveliä
400 g kalkkunan jauhelihaa
1 tl nestemäistä savuaromia
½ dl tuoretta persiljaa
100 g juustoraastetta
suolaa
mustapippuria
Kuori ja silppua sipuli. Poista paprikasta siemenet ja valkoiset osat ja silppua malto. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin. Vatkaa yhteen keltuainen ja ruokakerma. Silppua persilja.
Ruskista kalkkunaa ja sipulia voissa, kunnes liha on kypsynyt. Mausta nestesavulla. Lisää paprika, chili ja persilja. Kuumenna hetki sekoitellen. Lisää kermaseos, juustoraaste ja pasta. Kuumenna sekoitellen n. 5 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti