keskiviikko 31. heinäkuuta 2024

Dorayaki-pannarit kahvikreemillä ja tahini-suklaakastikkeella

Pannaritaikina oli oikein erityisen hyvää ja helppoa paistettavaa. Kahvikreemitäyte erinomaista ja tahini-suklaakastike pienen totuttelun jälkeen myöskin tosi hyvää. Oli oikea herkkuaamupala.


Taikina:
120 g vehnäjauhoja
¾ tl leivinjauhetta
80 g sokeria
2 kananmunaa
1 rkl hunajaa
2 rkl miriniä
1 tl vaniljatahnaa
Paistamiseen:
1 tl rypsiöljyä
Kahvikreemi:
1 ½ dl kuohukermaa
2 rkl hunajaa
1 tl vaniljatahnaa
2 tl pikakahvijauhetta
Tahini-suklaakastike:
90 g tahinia
½ dl hunajaa
1 ½ tl soijakastiketta
3 rkl vettä
1 ½ rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljatahnaa

Sekoita yhteen taikinan kuivat aineet. Lisää kananmunat, hunaja, mirin ja vanilja. Vatkaa tasaiseksi. Anna turvota 10 minuuttia.

Kuumenna pinnoitettu pannu keskilämmöllä. Voitele pannu pullasudin avulla kevyesti auringonkukkaöljyllä. Annostele taikinaa pannulle 40 g kerrallaan. Paista jokainen dorayaki yksitellen ja molemmin puolin, pintojen ei kuulu ruskistua (mutta miten sen voi välttää? Minä en ainakaan onnistunut).

Vatkaa kaikki kahvikreemin ainekset kuohkeaksi vaahdoksi.

Mittaa kaikki tahinikastikkeen ainekset pieneen kulhoon. Sekoita tasaiseksi.

Nosta puolet dorayakeista tarjoiluvadille. Jaa päälle kahvikreemi ja nosta toiset dorayakit kansiksi. Tarjoile tahini-suklaakastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti