sunnuntai 14. heinäkuuta 2024

Wallenbergin kalapihvit

Perinteisesti wallenbergit tarjoillaan perunamuusin, herneiden ja puolukkahillon kera. Minäpä keitin näiden kaveriksi nuudeleita ja paistoin kantarelleja sipulin kera. Pihvit olivat tosi hyviä ja sopivat lisukkeidensa kanssa erinomaisesti yhteen.


Ainekset:
600 g vaaleaa kalaa
1 sipuli
3 kylmää kananmunan keltuaista
2 rkl perunajauhoja
1 ruukku tilliä
2 tl suolaa
mustapippuria
2 dl kylmää ruokakermaa
2 dl korppujauhoja
Paistamiseen:
juoksevaa Oivariinia

Kuori ja silppua sipuli.  Silppua tilli.

Soseuta kala sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää sipuli, keltuaiset, perunajauhot, tilli, suola ja mustapippuri. Soseuta tasaiseksi. Lisää kerma vähitellen, koko ajan soseuttaen. Anna taikinan tekeytyä hetken aikaa jääkaapissa.

Mittaa korppujauhot lautaselle. Nosta taikinasta kahdella lusikalla nokareita korppujauhojen sekaan. Kääntele nokareet korppujauhoissa ja litistä pannulle pihveiksi. Paista pihvit Oivariinissa molemmin puolin kauniin värisiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti