maanantai 1. heinäkuuta 2024

Pistaasipähkinä-ruusu-kirsikkaleivonnaiset

Ei mulla ollut madeleinevuokaa enkä sellaista mistään nopeasti löytänyt. Niinpä käytin silikonisia muffinssivuokia ja muutin nimenkin samalla madeleineista leivonnaisiksi. Yhtään kokonaista en vielä syönyt, mutta pienen palan taikinaa maistoin ja oli kyllä mahdottoman hyvää. Annoin taikinan seistä jääkaapissa melkein 18 tuntia ennen paistamista.


Taikina:
2 kananmunaa
110 g sokeria
110 g vehnäjauhoja
7 g leivinjauhetta
ripaus suolaa
130 g voita sulatettuna
2 rkl hunajaa
1 ½ rkl ruusuvettä
100 g pistaasirouhetta
Täyte:
30 kypsää kirsikkaa
Voiteluun:
30 g voita sulatettuna

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Yhdistä toisessa astiassa voisula, hunaja ja ruusuvesi. Kaada seos muna-sokerivaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja pistaasirouhe. Anna taikinan tekeytyä peitettynä jääkaapissa vähintään 2 tuntia, mielellään yön yli.

Poista kirsikoista kivet. Voitele madeleine-pelti voilla. Laita jokaiseen koloon nokare taikinaa ja paina jokaiseen nokareeseen yksi kirsikka. Paista 190-asteisessa uunissa 5 minuuttia. Sammuta uuni minuutiksi, alenna lämpö 160 asteeseen ja jatka paistamista vielä 5 minuuttia. Kumoa madeleinet tarjoilualustalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti