Vaikkei kesä olekaan, pakastin pullistelee raparperia. Tähän tuli jännästi kiisselimäinen täyte. Näyttää melko kamalalta, mutta maistuu ihanalta. Rusinat eivät täytteessä maistuneet oikeastaan ollenkaan.
Pohja:
100 g voita
¾ dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
Täyte:
500 g raparperipaloja
1 dl sokeria
1 dl vettä
1 tl vaniljasokeria
1 ½ dl rusinoita
Suurus:
2 rkl perunajauhoja
3 rkl vettä
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan (24 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka kylmään.
Keitä raparperejä, sokeria ja vettä, kunnes raparperit pehmenevät. Sekoita perunajauhot ja vesi suurukseksi. Nosta kattila liedeltä ja kaada suurus ohuena nauhana raparperien joukkoon. Nosta kattila liedelle ja kuumenna, kunnes raparperiseos kerran pulpahtaa.
Lisää joukkoon vaniljasokeri ja rusinat. Jäähdytä esim. kylmävesihauteessa.
Kaada täyte vuokaan. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 25 minuuttia. Tarjoile jäähtyneenä vaniljajäätelön tai –kastikkeen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti