Tässäpä raikas ja silti tarpeeksi makea brita-kakkuohje.
Aluslautasia ei ollut käytettävissä kovin suuria, joten kakusta tulikin
nelikerroksinen.
Pohja:
150 g voita
1 ½ dl sokeria
4 kananmunan keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 ½ dl maitoa
Marenki:
4 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria
¾ dl mantelilastuja
Täyte:
2 dl kermaa
250 g maitorahkaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
10 dl mansikoita
Mittaa voi ja sokeri kulhoon. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri
vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää keltuaiset taikinaan yksitellen ja jatka
vatkaamista.
Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää jauhoseos
taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita välillä, mutta vältä turhaa
vatkaamista. Levitä taikina nuolijalla ohueksi kerrokseksi uunipellille
leivinpaperin päälle.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen
ja jatka vatkaamista, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää.
Levitä marenkiseos taikinan päälle puhtaalla nuolijalla.
Ripottele mantelilastut marengin pinnalle ja paista britakakkulevyä
175-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes marenki on ruskettunut
kauniisti.
Anna kakkulevyn jäähtyä ja leikkaa se sitten kahtia. Nosta
toinen levy tarjoiluvadille.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahtoon rahka ja sokerit
kevyesti nostellen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti