torstai 30. kesäkuuta 2016

Brita-kakku

Tässäpä raikas ja silti tarpeeksi makea brita-kakkuohje. Aluslautasia ei ollut käytettävissä kovin suuria, joten kakusta tulikin nelikerroksinen.



Pohja:
150 g voita
1 ½ dl sokeria
4 kananmunan keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 ½ dl maitoa
Marenki:
4 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria
¾ dl mantelilastuja
Täyte:
2 dl kermaa
250 g maitorahkaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
10 dl mansikoita

Mittaa voi ja sokeri kulhoon. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää keltuaiset taikinaan yksitellen ja jatka vatkaamista.

Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita välillä, mutta vältä turhaa vatkaamista. Levitä taikina nuolijalla ohueksi kerrokseksi uunipellille leivinpaperin päälle.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää.

Levitä marenkiseos taikinan päälle puhtaalla nuolijalla. Ripottele mantelilastut marengin pinnalle ja paista britakakkulevyä 175-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes marenki on ruskettunut kauniisti.

Anna kakkulevyn jäähtyä ja leikkaa se sitten kahtia. Nosta toinen levy tarjoiluvadille.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahtoon rahka ja sokerit kevyesti nostellen.

Levitä täyte pohjalevylle. Viipaloi mansikat ja levitä ne täytteen päälle. Nosta toinen kakkulevy päälle. Koristele vielä pinta mansikoilla. Säilytä valmis kakku jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti