keskiviikko 15. marraskuuta 2017

Bataatti-bourbon-saksanpähkinämuusi

Jouluisen makuinen muhennos. Bataatti on aina vaan yhtä erinomaista, myös muusimuodossa. Saksanpähkinät muusin joukossa ovat kiva ylläri.



Ainekset:
2500 g bataattia
1 ½ dl kermaa
50 g voita
½ dl vaahterasiirappia
3 rkl viskiä
2 tl kanelia
1 tl jauhettua muskottipähkinää
Tarjoiluun:
2 ½ dl saksanpähkinöitä (murskattuna ja paahdettuna)

Kuori bataatit. Nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille ja kypsennä n. tunnin ajan 180 asteessa, kunnes ne ovat kypsiä. Jäähdytä hiukan. Survo bataatit karkeaksi muusiksi.

Lämmitä kerma ja voi pienessä kattilassa, kunnes voi sulaa. Sekoita välillä.

Lisää kerma-voiseos bataattimuusiin vähitellen. Mausta muusi siirapilla, viskillä ja mausteilla. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Lisää muusin joukkoon tarjoillessa paahdettua saksanpähkinämurskaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti