Paistoksista ei tullut ihan niin sieviä pikku rinkuloita kuin olisin tahtonut, vaan ne hajosivat muffinssipelliltä nostettaessa melko totaalisesti. Paistokset olivat kyllä tosi hyviä, joten samanlaista seosta voisi tehdä ihan yksinkertaisesi vaan pannulla paistamalla, ilman sen kummempia muotoiluja ja uunituksia.
Ainekset:
450 g bataattia
5 g voita
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl kermaa
110 g suolasieniä
ripaus chilirouhetta
suolaa
ripaus valkopippuria
½ nippua lehtipersiljaa
2 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
125 g mozzarellaa
Liota suolasieniä runsaassa kylmässä vedessä yön yli. Vaihda vesi välillä pariin kertaan.
Kuori bataatti. Vuole ensin bataatista esim. julienneleikkurilla ohuita suikaleita paistosten reunuksiksi. Asettele suikaleet voideltujen muffinssipellin kolosten reunoille.
Pilko loput bataatit, sipulit ja sienet pienehköiksi kuutioiksi. Freesaa bataattia ja sipuleita voissa hetki. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää kerma ja kypsennä n. 5 minuuttia. Mittaa ja lisää kaikki loput aineet seokseen.
Lusikoi bataatti-sipuliseos muffinssipellin koloihin, bataattisuikaleiden sisälle. Ripottele pinnalle juustoraaste.
Paista 160-asteisessa uunissa kiertoilmalla 10 minuuttia. Vaihda peltien paikkaa ja jatka paistamista vielä 10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti