perjantai 24. marraskuuta 2017

Broilerinyytit ja yrtti-jogurttikastike

Aika mielenkiintoinen tapa valmistaa broilerin rintafileet. Helppoa, mutta lopputulos on ehkä hiukan mauton. Yrtti-jogurttikastike kuitenkin pelastaa asian, ja siksi se ehkä kuuluukin yhteen broilerinyyttien kera. Kokonaisuus on siis oikein hyvä, mutta yksinään foliossa keitetyt broilerin rintafileet olisivat kovin pliisuja.



Yrtti-jogurttikastike:
3 ruukkua tuoreita yrttejä (basilika, ruohosipuli ja persilja)
200 g maustamatonta jogurttia
200 g kermaviiliä
1 rkl sitruunamehua
1 rkl sinappia
suolaa
mustapippuria
Broileri:
6 broilerin rintafilettä
1 tl timjamia
suolaa
mustapippuria

Silppua yrtit. Sekoita kulhossa jogurtti, kermaviili, sitruunamehu ja sinappi. Sekoita joukkoon yrtit. Mausta suolalla ja pippurilla ja nosta jääkaappiin maustumaan.

Mausta broilerinfileet timjamilla, suolalla ja pippurilla. Ota foliosta 6 palaa ja kääri jokainen filee omaan foliopalaansa.

Kiehauta reilu määrä vettä kattilassa. Nosta broilerinyytit kattilaan ja keitä 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja hauduta nyyttejä vielä 10 minuuttia. Tarjoile yrttikastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti