perjantai 17. marraskuuta 2017

Katkarapu-wontonnyytit

Taas kerran käytin itselleni uutta ainesta ruoanlaitossa, nimittäin wontonarkkeja. Kauppaan lähtiessäni kuvittelin etsiväni jotain filotaikinarullan kaltaista pakkausta (ja taikinaa), ja hämmästyinkin kovin kun löysin pakastealtaasta aamupalajuustopaketin näköisen ja –kokoisen pikkuisen neliön mallisen pakkauksen, jossa luki ”wonton pasta dough”. Ja toden totta, eroa tuorepastalevyihin ei oikeastaan ollut. Myyjä ystävällisesti kertoi minulle, että wonton-taikinaa on kahta lajia: toista paistetaan ja toista höyrytetään. En sitten tiedä, kuinka paljon eroa näissä loppujen lopuksi on. Nyyteissä oli hiukan näpertämistä, mutta lopputulos palkitsi. Päältä rapea ja sisältä pehmeä katkarapunyytti oli ihan loistava. Toimi hyvin bataattimuusin kanssa, mutta alkuperäisessä ohjeessa mainittu hapanimeläkastike olisi myös ollut ihan omiaan näiden kanssa.



Ainekset:
2 tl soijakastiketta
1 rkl vettä
½ tl maissitärkkelystä
½ tl valkosipulijauhetta
3 tl kasviöljyä
40 g silputtuja sieniä
1 porkkana
2 kevätsipulia
180 g katkarapuja
250 g wontonarkkeja
1 kananmuna

Sekoita pienessä kulhossa soijakastike, vesi, maissitärkkelys ja valkosipulijauhe.

Kuori ja raasta porkkana. Silppua katkaravut, kevätsipulit ja sienet.

Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää sienet, porkkanaraaste ja sipulisilppu. Kuullota n. 2 minuuttia. Lisää soijaseos ja katkaravut. Kuumenna sekoitellen, kunnes kastike hiukan sakenee. Anna jäähtyä hetki. Vatkaa valkuainen kevyesti.

Levitä wontonarkit työtasolle. Laita jokaisen wontonarkin keskelle n. 1 tl täytettä. Taita arkit kulmittain ja paina reunat tiiviisti kiinni.

Voitele kärjet kananmunalla ja paina ne tiukasti yhteen. Nosta nyytit leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa rapeiksi, n. 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti