Suolaa saa laittaa ihan reilusti, muuten sitä joutuu lisäämään pihvien pinnalle. En oikein taas tiedä, mitä mieltä näistä olisin ollut. Ei huonoja, mutta ei mitenkään erityisen herkullisiakaan. Ehkä tämä ajatus on vaan seurausta siitä, että en ole kovin tottunut perunaan pihvitaikinassa. Jotenkin sitä olettaa, että jauhelihapihvi on tietynlainen ja tämä ei sellainen sitten ollutkaan. No, joka tapauksessa, näitä on paljon, joten näitä syödään vielä monen monta kertaa.
Ainekset:
1400 g jauhelihaa
1000 g perunoita
2 suurta sipulia
40 g korianteria
3 kananmunaa
4 tl ilmakuivattuja valkosipulilastuja
4 tl jauhettua juustokuminaa
2 tl kurkumaa
1 tl jauhettua kanelia
2 tl suolaa
mustapippuria
Lisäksi:
200 g korppujauhoja
½ dl oliiviöljyä
Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Anna jäähtyä, kuori ja soseuta. Kuori ja silppua sipuli.
Sekoita pihvien ainekset tasaiseksi massaksi. Vaivaa hyvin niin, että lihan rakenne rikkoutuu.
Muotoile massasta vähän golfpalloa isompia pyöryköitä ja litistä ne pihveiksi. Kierittele pihvit korppujauhoissa.
Paista pihvejä öljyssä keskilämmöllä 6-8 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes pihvit ovat kauniin ruskeita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti