tiistai 7. marraskuuta 2017

Uunimunat fetajuuston, harissan, tomaattikastikkeen ja korianterin kera

Harissaa en muista koskaan käyttäneeni ruoanlaitossa. Mulla oli jostain kumman syystä sellainen kuva, että harissa on vähän verrattavissa tahiniin. Mutta ei sinne päinkään. Harissahan oli lähinnä kuin tulista pestoa. Ja näistä uunimunista tuli oikein herkullisia. Makuaistini on ilmiselvästi ruvennut tykkäämään tulisesta ruoasta. Näiden uunimunien kanssa sopi oikein hyvin jonkun aikaa sitten tekemäni lihapasteijat, joita oli vielä muutama pakastimessa jäljellä.



Ainekset:
½ dl oliiviöljyä
5 valkosipulinkynttä
3 isoa punasipulia
2 tl kurkumaa
1 tl jauhettua korianteria
1 tl jauhettua juustokuminaa
½ tl jauhettua kanelia
3 rkl harissaa
6 isoa tomaattia
400 g tomaattimurskaa
merisuolaa
1 nippu korianteria
200 g fetaa
mustapippuria
8 kananmunaa

Kuori ja viipaloi punasipuli 1 cm paksuisiksi puolikuiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Paloittele tomaatit. Silppua korianteri.

Kuumenna oliiviöljy kattilassa keskilämmöllä. Kuullota valkosipuli ja punasipuli. Sekoita joukkoon kurkuma, korianteri, juustokumina ja kaneli. Lisää lopuksi harissa.

Lisää sitten tomaatinpalat ja tomaattimurska. Mausta reilusti suolalla ja sekoita hyvin. Alenna lämpöä ja anna hautua 15-20 minuuttia, välillä sekoittaen.

Kaada tomaattikastike isoon uunivuokaan. Ripottele päälle korianterisilppu ja sekoita kevyesti. Murra fetajuusto paloiksi ja ripottele ne joukkoon. Paina osa paloista kastikkeeseen ja jätä osa pinnalle. Tee kastikkeeseen kahdeksan koloa ja riko niihin kananmunat. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Paista 180-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia, tai kunnes munanvalkuaiset ovat hyytyneet ja kypsyneet. Tarjoile tuoreen leivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti