keskiviikko 15. marraskuuta 2017

Italialaiset lihapullat

Hetken jo pelkäsin, että lihapullista ei tule lihapullia vaan jauhelihakastiketta. No, ei ihan, mutta ei tämä kaukanakaan ole. Ja jostain syystä maut sulautuivat toisiinsa niin että oikeastaan oli ihan sama söikö näitä lihapullia vai sipulikeittopussista tehtyä mureketta. Ihan jees, mutta eivät vaivansa arvoisia, kun samaan lopputulokseen pääsee sekoittamalla keskenään kermaviilin, sipulikeittopussin, jauhelihan ja kananmunan.



Béchamel-kastike:
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
Lihapullat:
100 g keittokinkkua
100 g parmesaaniraastetta
2 rkl lehtipersiljaa
béchamel-kastike
800 g jauhelihaa
1 kananmuna
suolaa
pippuria
½ dl vehnäjauhoja
Kastike:
50 g voita
2 rkl oliiviöljyä
1 iso sipuli
1 dl vettä
2 rkl brandya

Sulata béchamel-kastikkeen voi kattilassa. Lisää jauhot ja vispaa tasaiseksi massaksi. Lisää maito ja kypsennä jatkuvasti sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Nosta kattila sivuun.

Kuutioi keittokinkku ja silppua persilja. Sekoita keskenään jauheliha, béchamel-kastike, kinkku, parmesaaniraaste, persilja ja kananmuna. Mausta suolalla ja pippurilla. Pyörittele lihapulliksi ja kierittele pullat jauhoissa.

Kuumenna voi ja öljy pannulla. Kuori ja silppua sipuli ja hauduta sitä pannulla, välillä sekoittaen, viitisen minuuttia. Nosta lämpöä, lisää lihapullat ja paista niitä minuutin verran kultakin kyljeltä. Laske sitten pannun lämpötilaa ja kypsennä lihapullia viisitoista minuuttia.

Nosta pyörykät tarjoiluastiaan. Lisää pannulle vesi ja brandy. Sekoita ja keitä kokoon. Nosta pannu liedeltä, sekoita kastike ja kaada se pyöryköiden päälle. Tarjoile välittömästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti