lauantai 11. marraskuuta 2017

Fenkoli-homejuustosalaatti

Entisenä sinihomejuuston dissaajana en tiennyt, että Castello-juusto ei todellakaan ole murenevaa vaan ennemminkin valkohomejuuston kaltaista tahmeaa juustoa. Seuraavaksi kun olisi tarkoitus käyttää murenevaa juustoa, pitää kääntyä sen normaalin aurajuuston puoleen. Tämän salaatin maut sopivat ihan täydellisesti yhteen. Ja salaatti tuntuu sen verran tuhdilta, että sehän kävisi ateriasta ihan sellaisenaankin.



Ainekset:
2 dl mustaherukoita
150 g sinihomejuustoa
2 fenkolia
1 omena
¼ dl sitruunamehua
70 g rucolaa
70 g pekaanipähkinöitä
Omenavinegretti:
1 dl omenamehua
4 rkl omenaviinietikkaa
3 rkl öljyä
1 rkl hunajaa
2 tl sinappia
½ tl suolaa

Ota herukat pakastimesta. Murenna juusto. Suikaloi fenkoli ja lohko omenat ohuiksi. Yhdistä fenkolit ja omenat isossa kulhossa. Purista päälle sitruunamehu. Lisää rucola.

Paahda pähkinöitä kuumalla, kuivalla pannulla 2 minuuttia. Anna jäähtyä ja lisää salaattiin. Sekoita joukkoon juusto ja hieman sulaneet herukat.

Sekoita kastikkeen ainekset tasaiseksi ja sekoita kastike salaattiin juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti