Kyllä taateli on sitten monikäyttöinen. Mietin maistellessani, että mihin kategoriaan nämä oikeastaan mielessäni työntäisin. Karkkeihin sitten lopulta päädyin, kun nämä ovat niin ihanan makeita ja pari pikkuista palleroista riittää ihan hyvin herkuksi kahvin kanssa. Ja bonuksena vielä se, että ovat täysin ilman lisättyä sokeria.
Ainekset:
200 g pehmeitä taateleita
¾ dl kaurahiutaleita
¾ dl mantelijauhetta
½ tl kanelia
½ tl neilikkaa
½ tl kardemummaa
ripaus inkivääriä
ripaus jauhettua pomeranssinkuorta
Poista taateleista kivet ja jätä odottamaan. Mittaa monitoimikoneeseen kaurahiutaleet, mantelijauhe ja mausteet. Aja leikkuuterällä hienoksi jauhoksi.
Lisää puolet taateleista ja jatka hienontamista. Lisää loput taatelit ja anna koneen käydä, kunnes seos on taikinamaista. Ota massasta pieniä nokareita ja pyörittele ne palloiksi. Nosta pallot jääkaappiin jähmettymään.
Nam, ihanan kuuloinen resepti! Täytyy ehdottomasti kokeilla. Veikkaan, että tekisivät hyvin kauppansa meidän joulupöydässä (jos sinne asti ehtisivät :D)
VastaaPoista