keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Keftedes

Lihapullat olivat hyviä. Mutta jälleen kerran täytyy sanoa, että ei näissä mitään erityistä ollut. Anis ei maistunut yhtään eivätkä oikein muutkaan mausteet. Mutta lihapulla on aina lihapulla, ja nämä upposivat sekä lapselle että aikuisille.



Ainekset:
2 viipaletta vaaleaa leipää
3 rkl anisviinaa
1 sipuli
1 rkl oliiviöljyä
750 g jauhelihaa
1 kananmuna
2 kananmunan keltuaista
2 rkl kapriksia
1 valkosipulinkynsi
1 tl kuivattua minttua
1 tl kuivattua oreganoa
suolaa
mustapippuria
1 tl sitruunankuoriraastetta
Paistamiseen:
2 rkl oliiviöljyä

Murustele leipä. Pirskottele päälle anisviina. Anna maustua vartin.

Kuumenna öljy paistinpannulla. Kuullota sipuli pehmeäksi. Siirrä sipulit kulhoon. Lisää jauheliha, kananmuna, keltuaiset, kaprikset, valkosipuli, minttu ja oregano. Mausta suolalla ja pippurilla. Vaivaa taikina tasaiseksi.

Muotoile taikinasta n. 3 cm pyöryköitä. Peitä pyörykät kelmulla ja nosta jääkaappiin tunniksi maustumaan.

Paista pullat oliiviöljyssä kypsiksi ja kauniin ruskeiksi. Ripottele pullien päälle sitruunankuoriraaste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti