lauantai 4. marraskuuta 2017

Tiramisuinen juustokakku

Miten näin hyvistä aineksista voi saada aikaan näin mauttoman kakun? Vai olikohan vaan suu palanut kurpitsakeiton jäljiltä niin että kakkuparan maku hävisi kokonaan? Se jää nähtäväksi, kun kakunrippeitä syödään tulevinakin päivinä. Mutta ihan todella ihmettelin, miksei kakku oikein maistu millekään. Ulkonäkö oli kerrankin ihan siedettävä. Mieluummin kuitenkin ehkä söisin oikein hyvää ja hiukan rumaa kakkua.



Ainekset:
150 g kanelikeksejä (Vanajan)
75 g voisulaa
Täyte:
500 g mascarponejuustoa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl Bailey´siä
3 kananmunaa
180 g sokerikakkua
1 dl kylmää, vahvaa kahvia
Pinnalle:
3 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
1 rkl Bailey´siä
2 tl kaakaojauhetta

Murskaa kanelikeksit hienoksi muruksi. Sekoita voisula ja keksimurut keskenään. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (23 cm) pohjan ja reunan väliin. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Laita viileään 30 minuutiksi.

Sekoita täytteen mascarpone, sokeri, vaniljasokeri, Bailey´s ja munat tasaiseksi suuressa kulhossa.

Peitä piirakkapohja ohuilla sokerikakkuviipaleilla. Kostuta kakku kahvilla ja levitä päälle mascarponeseos. Paista 175-asteisessa uunissa n. 35 minuuttia. Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen ja jatka paistamista vielä 10 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Anna piirakan jäähtyä ja laita viileään makuuntumaan vähintään 3 tunniksi.

Vatkaa pinnalle tuleva kerma, sokeri ja Bailey´s kuohkeaksi vaahdoksi. Kuorruta piiras kermavaahdolla ja sihtaa pinnalle kaakaojauhe.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti