sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Mustaherukkainen hirvipata

Jokasyksyiseen tapaan oli ”mummun ja papan” naapuri maalla toimittanut kimpaleen hirvenlihaa. Viime vuonna siitä tehtiin lihapullia ja paistia, tänä vuonna ajattelin kokeilla hirvipataa. Tämä oli oikein makoisaa, joskaan en oikein ole ihan varma siitä olisinko erottanut vaikka hirven tilalla olisi ollut nautaa.



Ainekset:
1300 g hirvenlihaa
4 porkkanaa
2 sipulia
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
6 dl lihalientä
2 tl timjamia
3 laakerinlehteä
2 dl mustaviinimarjoja
2 dl kuohukermaa

Kuutioi liha 3×3 cm paloiksi. Kuori ja paloittele porkkanat. Kuori ja lohko sipulit.

Kuumenna öljy ja voi pannulla. Paista lihat, porkkanat ja sipuli erissä, jotta liha saa kauniin ruskean pinnan kauttaaltaan. Lisää sopivaan kattilaan tai pataan.

Kaada päälle lihaliemi. Lisää timjami, laakerinlehdet, mustaviinimarjat ja kerma. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia. Tarjoa perunoiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti