tiistai 28. marraskuuta 2017

Täytetty häränfileerulla

Maku oli hyvä, mutta valitettavasti taas kerran luokattoman sitkeä liha pilasi kokonaisuuden. Ikinä enää en osta muuta naudanlihaa kuin ”takuumurea”ksi merkittyjä. Ne ovat aina olleet hyviä, mutta nämä kaikki muut ovat aina enemmän tai vähemmän kengänpohjamaisia.



Ainekset:
2 porkkanaa
150 g juuripersiljaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 tl voita
suolaa
mustapippuria
850 g naudan ulkofileetä
1 rkl sinappia
3 timjaminoksaa
1 rkl rypsiöljyä
1 ½ dl kuivaa valkoviiniä
1 ½ dl lihalientä
3 tl piparjuuritahnaa
2 rkl ranskankermaa
1 rkl perunajauhoja

Puhdista, kuori ja raasta porkkanat ja juuripersilja. Ota puolet juuresraasteesta sivuun. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli ja sekoita ne juuresraasteen joukkoon. Sulata voi paistinpannulla ja kuullota juures-sipuliseosta muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä.

Leikkaa filee pitkittäisviillolla auki. Älä halkaise. Levitä filee levyksi ja nuiji kevyesti. Voitele filee sinapilla ja levitä sen päälle kuullotetut kasvikset. Riivi kolme timjaminoksaa ja ripottele lehdet täytteen päälle. Kääri liha tiiviiksi rullaksi ja sido paistinarulla.

Kuumenna öljy padassa ja ruskista liha. Lisää viini ja lihaliemi ja anna kiehahtaa. Lisää pataan loput juuresraasteet. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta kannen alla n. 40 minuuttia. Käännä rulla kerran kypsentämisen aikana.

Nosta rulla padasta ja pidä lämpimänä. Siirrä liemi kasariin. Sekoita joukkoon piparjuuritahna, ranskankerma ja perunajauhot. Kiehauta.

Leikkaa naudan fileerulla viipaleiksi. Koristele persiljalla ja timjamilla. Tarjoile piparjuurikastikkeen ja keitettyjen perunoiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti