keskiviikko 22. marraskuuta 2017

Katkarapu-tonnikalalasagne

En ole pitkään aikaan syönyt tonnikalaa. Ja kai se on vähän epäeettistä, vaikka tämäkin oli jotain ”kestävän kehityksen” tonnikalaa. Mutta jestas sentään, että oli herkkua!



Ainekset:
8 lasagnelevyä
360 g katkarapuja
150 g tonnikalaa
150 g gouda-raastetta
suolaa
limepippuria
800 g tomaatteja
4 valkosipulinkynttä
Béchamelkastike:
2 rkl voita
4 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
suolaa
valkopippuria

Sulata katkaravut ja valuta tonnikala siivilässä.

Sulata béchamelkastikkeen voi kattilassa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Sammuta levy ja anna saostua parin minuutin ajan. Sekoita välillä, ettei seos ruskistu tai pala pohjaan. Lisää maito koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta 10-15 minuuttia. Sekoita joukkoon vähän reilu puolet juustoraasteesta.

Sekoita keskenään tonnikala ja katkaravut. Mausta suolalla ja limepippurilla. Viipaloi tomaatit. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet.

Voitele lasagnevuoka ja kaada pohjalle béchamel-kastiketta. Pane päälle kerroksiin ensin lasagnelevyjä, sitten tonnikala-katkarapuseosta, tomaattiviipaleita, valkosipulisilppua ja kastiketta.  Tee vielä toinen kerros samoin. Ripottele pinnalle loput juustoraasteet. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti