sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Saganaki-salaatti

Viime kertainen saganaki-kokeiluni meni vähän pieleen ja juusto suli kökkäreiksi pannulle. Tällä kertaa, hyvin leivitettynä, siitä tuli ilmeisestikin juuri sellaista kuin pitääkin. Juusto oli ihanan rapeaa ja suolaista, ja sopi hyvin muuten makeahkoon salaattiin.



Ainekset:
200 g saganaki-juustoa
1 kananmuna
1 dl panko-jauhoja
1 rkl voita paistamiseen
¼ dl sitruunamehua
1 hunajameloni
2 porkkanaa
1 nippu minttua hienonnettuna
200 g salaattisekoitusta
Kastike:
¼ dl sitruunamehua
1 punainen chili
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa

Leikkaa juusto sentin viipaleiksi ja viipaleet neljään palaan. Riko kananmuna kulhoon. Mittaa toiseen kulhoon pankojauhot. Pyöräytä juustonpalat ensin kananmunassa ja sitten jauhoissa. Paista palat voissa muutama minuutti per puoli, eli kunnes niissä on kaunis väri. Purista palojen päälle sitruunamehua.

Kuori ja kuutioi meloni. Kuori ja viipaloi porkkanat. Silppua minttu.

Poista chilistä siemenet ja silppua malto. Yhdistä kastikkeen ainekset keskenään. Sekoita salaatin ainekset keskenään ja pirskottele päälle kastike.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti