Yrttivoi oli erinomaista ja lihakin makunsa puolesta. Koostumukseltaan se oli taas ikävän sitkeää, vaikka en ihan läpikypsäksi sitä päästänytkään. Ei vaan tuo pihvinpaisto tunnu onnistuvan millään lailla. Mutta yrttivoi tässä oikeastaan olikin se pääasia. Samanlaista voisi hyvin tehdä satsin vaikka possun tai kanan kanssa.
Ainekset:
400 g flank steakia
mustapippuria
Yrttivoi:
30 g huoneenlämpöistä voita
1 valkosipulinkynsi
1 salottisipuli
reilusti kuivattuja yrttejä: basilikaa, tilliä, salviaa, persiljaa
½ tl suolaa
Hiero mustapippuri pihvin pintaan. Anna pihvin lämmetä huoneenlämmössä puoli tuntia ilman käärettä.
Kuori ja silppua valkosipulinkynsi ja salottisipuli. Sekoita yrttivoin ainekset keskenään. Muotoile seoksesta tanko ja kääri se voipaperiin. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
Grillaa flank steakia 200-asteisen uunin grillivastusten alla 8 minuuttia / puoli. Leikkaa liha pihveiksi ja nosta pihvit lautasille. Leikkaa päälle yrttivoinapit.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti