Pohja:
120 g vehnäjauhoja
1 ¼ tl leivinjauhetta
180 g sokeria
3 kananmunaa
½ tl viinietikkaa
½ dl sitruunamehua
60 g voisulaa
Täyte ja kuorrutus:
200 g kirsikoita sokeriliemessä (säilyke)
180 g valkosuklaata
180 g mascarponea
1 dl kuohukermaa
Koristelu:
500 g tuoreita kirsikoita
20 g valkosuklaata
Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi viinietikan kanssa. Lisää vaahtoon 60 g sokeria vähitellen, edelleen vatkaten.
Vatkaa toisessa kulhossa munankeltuaiset vaahdoksi sitruunamehun kanssa. Sekoita keskenään yhteen jauhot, leivinjauhe ja 120 g sokeria. Tee kuoppa kuivien aineiden keskelle. Kaada kuoppaan keltuaisseos ja voisula. Vatkaa, kunnes seos on tasaista.
Nostele valkuaisvaahto varovasti taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista 170-asteisessa uunissa n. 35 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassaan 10 minuutin ajan. Irrota kakkupohjat sitten vuoista ja nosta ritilälle jäähtymään loppuun.
Valuta kirsikat ja säilytä liemi. Sulata valkosuklaa. Vatkaa yhteen mascarpone ja kerma. Lisää joukkoon hiukan jäähtynyt valkosuklaasula.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Nosta alimmainen pohja tarjoilualustalle ja kostuta se kirsikoiden liemellä. Levitä päälle valkosuklaatäytettä. Nostele valkosuklaan päälle puolet säilykekirsikoista. Tee toinen kerros samoin.
Kuorruta kakku lopulla valkosuklaakuorrutuksella ja nosta kakku jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
Ennen tarjoilua: koristele kakku tuoreilla kirsikoilla ja vuole päälle valkosuklaalastuja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti