torstai 21. kesäkuuta 2018

Manteli-korinttibavaroise

Tämä ihanuus lähtee juhannusjälkkäriksi. Mansikoita ajattelin tarjoilla tämän kanssa, toivottavasti kaupasta löytyy jo kotimaisia. Juuri sopivan kermainen ja makea jälkkäri todennäköisesti hyvin suolaiselle ja rasvaiselle juhannusaterialle (= makkaraa, makkaraa, makkaraa ja ehkä vähän pihviä). Siltä varalta, että en muista tätä huomenna kuvata, piti ottaa kuva vasta jähmettymään lähtevästä vuoasta. Jo tässä vaiheessa tämä oli taas niitä jälkkäreitä, jotka olisin voinut sellaisenaan lusikoida suoraan kiposta. Todennäköisesti ihan kokonaan. Edit: vaihdoin kuvan edustavammaksi, kun olin saanut juhannusaattona kumottua jälkkärin.



Ainekset:
1 kananmuna
1 ¼ dl sokeria
4 tl liivatejauhetta
4 rkl vettä
5 dl kuohukermaa
2 ½ dl maitoa
½ tl vaniljaa myllystä
200 g cantuccini-keksejä
75 g korintteja
1 dl konjakkia

Laita keksit ja korintit likoamaan konjakkiin. Turvota liivatejauhe kylmässä vedessä. Lämmitä liivateseos mikrossa juoksevaksi. Sekoita kananmunaan huolellisesti n. desi sokeria ja liivateseos.

Kiehauta maito ja loput sokerit. Mausta vaniljalla. Kaada kiehuva maitoseos munaseoksen päälle. Nosta kulho kylmään vesihauteeseen ja jäähdytä koko ajan vatkaten.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita konjakkitäyte varovasti kermavaahtoon ja nostele vaahto munaseokseen. Huuhtele silikoninen rengaskakkuvuoka kylmällä vedellä ja kaada seos vuokaan. Nosta kylmään hyytymään yön yli. Tarjoile tuoreiden marjojen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti