maanantai 25. kesäkuuta 2018

Taateli-kookospalat

Tämä näyttää aika lailla tosca-kakulta, mutta maistuu vielä niin kovin paljon paremmalta. Pohja oli ihanan pehmeä ja kuorrutus taas juuri sopivasti rapea (ja herkullisen makea).



Pohja:
250 g taateleita
3 dl kiehuvaa vettä
150 g voita
1 ½ dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl soodaa
Kuorrutus:
100 g voita
2 dl fariinisokeria
½ dl kookoskermaa
2 dl kookoshiutaleita

Leikkaa taatelit pieniksi kuutioiksi. Kaada päälle kiehuva vesi. Sekoita välillä ja anna jäähtyä.

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja taateliseos taikinaan. Levitä taikina leivinpaperoituun uunivuokaan (30*35 cm). Paista 175-asteisen uunin keskitasolla n. 25 minuuttia.

Sulata kuorrutuksen voi kattilassa. Lisää loput aineet ja kiehauta. Levitä kuorrutus kakkulevyn pinnalle ja jatka paistamista uunin ylätasolla 5-8 minuuttia. Jäähdytä hyvin ja leikkaa paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti