keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Okonomiyaki

Tänään tehtiin päiväreissu Ähtäriin ja arvasin jo etukäteen, että paluu menee niin myöhään että siinä vaiheessa on turha ruveta valmistamaan mitään pitkän kaavan mukaan tehtävää sapuskaa. Siispä munakasta. Tykkäsin kovasti erityisesti kastikkeesta, munakas sinänsä ei juurikaan eronnut sellaisesta jota usein teen mökkiviikonloppuisin periaatteella ”sekaan vaan kaikkea mitä jääkaapista löytyy”. Okonomiyakin kanssa syötiin patonkia, vuolupossua ja –kanaa (joita olen jo pitkään halunnut testata ja hyviä olivat) ja salaattina yksinkertaisesti kurkkua ja tomaattia.



Ainekset:
300 g varhaiskaalia
2 dl ruohosipulia
1 dl vaaleita seesaminsiemeniä
12 kananmunaa
1 rkl vettä
1 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä paistamiseen
Inkiväärikastike:
1 rkl tuoretta inkivääriä
2 rkl worcestershirenkastiketta
1 rkl hunajaa
1 rkl soijakastiketta

Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi. Silppua ruohosipuli. Kuori ja raasta inkivääri.

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.

Sekoita kaali, ruohosipuli ja seesaminsiemenet keskenään. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää vesi ja suola.

Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Laita 2 dl kaalia pannuun. Paista pari minuuttia. Kaada päälle ohut kerros munakasmassaa sitomaan kaalit yhtenäiseksi letuksi. Munakas saa jäädä ohueksi. Paista nopeasti ja käännä varovasti. Paista hetki myös toiselta puolelta. Tee taikinasta 8 lettua ja tarjoile inkiväärikastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti