keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Vaahterasiirappi-pähkinäkakku

Viime juhannuksen jälkkäriksi tein Baileys-luumumoussea ja tänä kesänä melkein juhannuksena tätä erittäin jouluntuoksuista kakkua. Mutta keskikesällä on hyvä syödä jouluherkkuja, ettei pääse joulun maut unohtumaan.



Ainekset:
200 g saksanpähkinöitä
100 g hasselpähkinöitä
200 g voita
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
½ dl viskiä
4 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
Kuorrutus:
2 ¼ dl tomusokeria
½ dl vaahterasiirappia
½ tl vaniljasokeria
ripaus jauhettua pomeranssinkuorta
ripaus kanelia
ripaus jauhettua neilikkaa
ripaus jauhettua inkivääriä

Rouhi pähkinät karkeasti. Vatkaa voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen, edelleen vatkaten. Sekoita joukkoon viski. Yhdistä kuivat aineet ja kääntele ne ja rouhitut pähkinät taikinaan. Kumoa taikina rengaskakkuvuokaan ja paista 150-asteisen uunin alaosassa 1 ½ tuntia. Kumoa kakku ritilälle ja jätä vuoka päälle.

Kiedo jäähtynyt kakku folioon. Anna kakun maustua jääkaapissa vähintään vuorokauden ajan. Sekoita kuorrutuksen ainekset tasaiseksi ja valuta kuorrutus kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti