perjantai 8. kesäkuuta 2018

Maapähkinä-valkosuklaapalat

Taikina näytti kovin hyllyvältä vielä 20 minuutin paistamisen jälkeen, ja jatkoin paistamista viisi minuuttia. Se ei olisi ollut tarpeen – nyt näistä tuli vähän turhan keksimäisiä. Mutta silti ihanan makuisia. Mieleeni tuli Wilhelimina-keksit valkosuklaalla ja maapähkinävoilla höystettynä. Ja vielä kun laitoin kylkeen hiukan vanilja-rahkavaahtoa, niin kahvin kanssa nautiskeltuna jälkkäri oli aika täydellinen.



Ainekset:
100 g huoneenlämpöistä voita
150 g maapähkinävoita
175 g sokeria
1 kananmuna
75 g rouhittua valkosuklaata
125 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota voi, maapähkinävoi ja sokeri. Lisää muna, edelleen vatkaten. Sekoita joukkoon valkosuklaarouhe. Kääntele lopuksi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Kaada taikina leivinpaperoituun uunivuokaan (20*20 cm). Paista 175-asteisessa uunissa, kunnes kakku on kypsynyt (n. 20 minuuttia). Saa jäädä keskeltä hiukan kosteaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti