Olen nähnyt tosi paljon erilaisia reseptejä banaanipohjaisesta ”jäätelöstä”. En ole oikein uskonut, että siitä voi tulla oikeasti hyvää. Nyt päätin kokeilla tätä mustikkaista versiota, ja se oikeasti oli todella herkullista. Huomattavasti osiensa summaa parempaa. Makea kauramuruseos kruunasi aamupalajälkkärin. Ja jälleen kerran unohdin kuvata tämän, mutta onneksi yksi muista syöjistä oli näpännyt omalla luurillaan kuvan.
Ainekset:
3 banaania
200 g mustikoita
ripaus kardemummaa
Päälle:
kaurahiutale-voi-fariinisokeriseosta
Pakasta banaani edellisenä iltana. Viipaloi kuorittu banaani pakasterasiaan ja laita pakkaseen jäätymään.
Nosta banaaniviipaleet ja (jäiset) mustikat huoneenlämpöön muutamaksi minuutiksi ennen jäätelön valmistusta. Laita banaanit, mustikat ja kardemumma tehosekoittimeen ja anna pyöriä, kunnes massa on tasaista. Jos blenderi ei jaksa pyörittää kohmeisia raaka-aineita, lisää joukkoon pieni tilkka vettä tai maitoa.
Sulata voi ja sokeri pannulla. Lisää joukkoon kaurahiutaleita. Tarjoile jäätelö kaurahiutaleseoksen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti