keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Aamiaismuffinssit 2

Nämä olivat siitä hauskoja muffinsseja, että en oikein osaa määritellä ovatko nämä suolaisia vai makeita. Makeina menisivät sellaisenaan aamiaisen jälkkärinä, mutta itse söin näitä kinkun ja keitetyn kananmunan kanssa ja toimivat näinkin loistavasti. Ihan joka aamu ei jaksaisi ruveta tekemään omena-kurpitsasosetta, mutta jos sosetta olisi valmiina niin nämähän olisi hyvin helppo törkätä uuniin paistumaan.



Ainekset:
400 g myskikurpitsaa
1 omena
2 rkl oliiviöljyä
5 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
2 rkl hunajaa
2 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
50 g hasselpähkinärouhetta
½ tl kanelia
¼ tl muskottipähkinää
½ tl inkivääriä

Mittaa kaurahiutaleet kulhoon ja aja sauvasekoittimella jauhoksi. Kuori ja kuutioi kurpitsa ja omena. Kypsennä pienessä kattilassa pehmeäksi. Soseuta sauvasekoittimella.

Yhdistä öljy, sokeri, hunaja ja munat. Vatkaa hiukan. Sekoita joukkoon jauhot, mausteet ja leivinjauhe. Lisää taikinaan hasselpähkinät ja kurpitsa-omenasose. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 180-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti