perjantai 29. kesäkuuta 2018

Välimerellinen lihapullapelti

Aineksia pellille lapioidessani mietin, että tämä varmaan kaipaisi jotain muitakin mausteita. En sitten kuitenkaan laittanut. Hyvä niin, tämä oli ihan täydellistä tällaisenaan. Makuja tuli kasviksista, juustosta ja basilikasta ihan tarpeeksi. Ja tulipahan taas vedettyä ihan överiannos.



Lihapullat:
1 ½ dl korppujauhoja
2 ½ dl vettä
600 g jauhelihaa
1 kananmuna
1 ½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
Lisäksi:
700 g kirsikkatomaatteja
1 kesäkurpitsa
2 sipulia
300 g vaaleaa leipää
¾ dl oliiviöljyä
1 ½ tl suolaa
ripaus mustapippuria
2 palloa mozzarellaa
1 ruukku basilikaa

Sekoita korppujauhot ja vesi kulhossa ja anna turvota pari minuuttia. Lisää jauheliha, muna ja mausteet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Huuhdo kirsikkatomaatit ja siirrä ne leivinpaperin päälle uunipellille tai isoon uunivuokaan. Paloittele kesäkurpitsa ja kuori ja viipaloi sipuli. Siirrä ainekset tomaattien joukkoon. Revi tai kuutioi leipä uunipellille. Valuta ainesten päälle öljy ja mausta suolalla ja pippurilla.

Muotoile lihapullat ja nostele ainesten päälle pellille. Revi lopuksi mozzarella ainesten päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes lihapullat ovat kypsiä ja muut ainekset paahtuneita.

Koristele basilikanlehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti